Napredni Node.JS trening

Napredni Node.JS trening

Četvorodnevni trening namenjen iskusnim programerima sa dobrim poznavanjem JS i urađenim bar jednim projektom u NodeJS

O treningu

Node JS je asinhrono okruženje vođeno događajima, dizajnirano za pravljenje skalabilnih veb aplikacija. Kako funkcioniše u jednom thread-u koristeći neblokirajuće I/O pozive, može podržati desetine hiljada operacija nedovodeći u pitanje korišćenje context-a. HTTP je počasni građanin Node JS-a, u prvom planu dizajniranom za striming i malo kašnjenje (low latency). Sve to ga čini pogodnim za pravljenje temelja biblioteka i frejmvorka.

NodeJS omogućava programerima da kodiraju veb aplikacije odličnih performansi i ne brinu o upravljanju višebrojnih thread-ova ili blokiranju resursa. Takođe, NodeJS omogućava da veb aplikacije pišu koristeći jedan programski jezik, što im spušta lestvicu za dodavanje full-stack titule pored svog imena i otvara brojne mogućnosti za deljenje i ponavljanje koda između klijentske i serverske strane aplikacije.

Cilj ovog treninga je da detaljnije prikaže dobre prakse i alate za pravljenje REST-full JSON API-a u modernoj arhitekturi mikroservisa pomoću Node JS. Materijali su podeljeni na module i svaki od njih počinje sa tehničkim uslovima i objašnjenjima o bibliotekama i alatima koji su neophodni za njihovo uspešno izvođenje. Od polaznika se očekuje da najveći deo vežbi urade sami. Svaka vežba će biti vremenski ograničena, ali sa dovoljno vremena za njihovo uspešno izvođenje. Finalno rešenje sa svim međukoracima će biti dostupno na Git repozitorijumu što omogućava polaznicima da kasnije ponove vežbe svojim tempom.

VAŽNO:

Materijali su sastavljeni tako da se od polaznika očekuje da su upoznati sa karakteristikama JavaScript ES6+.

Radionica posvećena modernom JS razvoju (ES6+ sintaksa i njene pogodnosti) je dostupna u posebnom četvoročasovnom modulu.

O predavačima

Već više od deset godina bavi se razvojem softverskih rešenja koristeći .NET, Ruby, Java i JavaScript. Poslednje četiri godine fokus mu je na razvoju skalabnih veb aplikacija u NodeJs.

Trenutno je zaposlen kao Senior Software Engineer u adidas AG, gde radi na razvoju React/NodeJS-a za svetske brendove, poput adidas.com i reebok.com. Radio je i za eminentne kompanije u Srbiji, kao što su Dotexe, Soprex, Red-Black Tree, kao developer i team-lead.

Programerski poliglota, posvećen visokim performansama, arhitekturi softvera i rešavanju složenih problema. Prateći najbolje prakse, piše visoko održive i pouzdane kodove. Njegova trenutna strast su mobilne platforme. Poslednijh devet godina radi za različite strane i domaće kompanije, izrađuje sajtove i aplikacije FrontEnd i BackEnd, koristi tehnologije HTML, CSS, PHP, JavaScript, NodeJS.

U lokalnoj zajednici, najviše je poznat kao stalni govornik na meetup-ovima i konferencijama, takođe kao i koordinator programa i predavač u Beogradskom Institutu za tehnologiju.

Cena
700 €
Datum
21-24.09.2020.