O tebi

Bit nije za svakoga. Tražimo visoko motivisane studente, spremne na težak rad i promene životnih navika.

O tebi

Najveći broj naših polaznika su studenti drugih fakulteta koji žele da se prekvalifikuju ili dokvalifikuju i talentovani pojedinci bez formalnog obrazovanja. Sastavni deo BIT programa je reprogramiranje kandidata da funkcionišu u IT industriji.

Istina je da IT industrija pruža neograničene mogućnosti za rast, što nije slučaj sa drugim industrijama. Međutim, takođe je istina da razvoj karijere u IT industriji zahteva veliku posvećenost, timski rad i konstantno učenje. Inženjer najvišeg ranga ne postaje se završavanjem obuke ili fakulteta, to je životni poduhvat.

Pred zainteresovanim kandidatima je težak put, na kom će učiti, rasti i postajati sve bolji - u odnosu na sebe i na druge. Naš program namenjen je onima koji su intelektualno radoznali i visoko motivisani da započnu novu karijeru.

Faq

Zašto se BIT ne akredituje?

Proces akreditacije ograničava slobodu inovacije. Verujemo da je naša komparativna prednost upravo mogućnost brzog imlementiranja inovacija i brzo prilagođavanje programa potrebama lokalne industrije.

Zašto je program tako intenzivan? Da li postoji način da se program pohađa part-time, u večernjim časovima i vikendom?

Naš program je sa razlogom vrlo intenzivan i koncipiran je tako da simulira radnu nedelju u prosečnoj IT kompaniji. Sve velike promene u životu zahtevaju velike promene u radnim navikama. Takvo reprogramiranje ne može se uspešno sprovesti u slobodno vreme ili kao part-time angažman. Za suštinske promene potrebno je da se student u potpunosti fokusira na transformaciju i na učenje, a to se postiže samo uz celodnevnu posvećenost cilju.

Zašto je BIT skuplji od konkurentskih programa?

Bit program je nekoliko puta bolji od konkurentskih programa. Fond od 400 časova jednak je fondu godišnjih programa u drugim školama i zato su naši troškovi veći. Pored toga, nakon uspešno završenog programa i početka nove karijere, verujemo da će se iznos školarine posmatrati na drugi način.

Radimo u digitalnoj ekonomiji 21. veka, zašto je program dizajniran za učionicu?

Verujemo da je pojedincima koji počinju svoj put ka IT sektoru potreban pun nadzor i mentorski odnos sa predavačima, asistentima i profesorima. Studentima je neophodna direktna pomoć i povratne informacije o napretku. Profesori moraju da prilagode nastavu prema sposobnosti učenika da apsorbuje materijal. Osim toga, u učionici studenti mogu mnogo naučiti u interakciji sa kolegama i dobiti izuzetno korisne povratne informacije. Verujemo da intenzivni in-class program povećava šanse za lakši prelazak u IT svet.

Da li BIT garantuje zaposlenje nakon završetka kursa?

Čak i najprestižnije obrazovne institucije u svetu ne mogu da garantuju zaposlenje nakon diplomiranja. Studenti su odgovorni za upravljanje svojom karijerom, a BIT im omogućava da to rade uspešno. Garantujemo da će naši kvalifikovani diplomci, nakon uspešno završenog programa, imati priliku da se predstave potencijalnim poslodavcima. Takođe garantujemo da će naš Centar za razvoj karijere biti u stalnom kontaktu sa njima i aktivno im pomagati u građenju karijere. Jedino merilo našeg uspeha je broj studenata koji su pronašli svoje mesto u industriji. Mi ćemo meriti te brojeve i procenat zaposlenih studenata će biti javni podatak.

Zašto da izaberem BIT?

BIT program je premijum kvaliteta. Komparativna prednost naše škole je razumevanje aktuelnih trendova i potreba lokalnog tržišta. Naš tim čine renomirane IT kompanije i pojedinci. Zajedno smo napravili program, tako da naši diplomci imaju najveće šanse za zapošljavanje na lokalnom tržištu. Čvrsto verujemo da će naši studenti imati velike šanse da nađu posao brzo nakon završetka programa.

Kolika će biti moja početna plata nakon završetka programa?

Ovo je jako teško proceniti. Svaki pojedinac je poseban i nemaju svi iste sposobnosti da predstave svoje veštine poslodavcima. Važno je znati da IT početnike čeka dugačka karijera i da je početna plata samo prvi korak. Nakon pronalaženja prvog posla i uz stalno usavršavanje i vredan rad, plate se povećavaju u zavisnosti od stepena karijere – entry, intermediate ili senior.