O BITu

Verujemo da budućnost Srbije zavisi od spremnosti da se poveća broj pojedinaca uključenih u rad u IT sektoru. Zato smo osnovali BIT.

Misija i vizija

Prateći svetske trendove u oblasti tehnologije, trenutno stanje lokalne IT industrije i opšte stanje obrazovanja u Srbiji, uočili smo prostor za modernizaciju obrazovanja i komoditizaciju nekih delova IT tržišta. Intelektualni potencijal naše zemlje je nedovoljno iskorišćen. Osnovali smo BIT zato što duboko verujemo da za rad u IT sektoru ljude možemo obrazovati u kratkom roku.

Primarni cilj naše škole je zapošljavanje. Jedino merilo našeg uspeha je procenat studenata koji se zaposle nakon završenog programa. Zato je naš program osmišljen tako da poveća šanse za zaposlenje i zasnovan je na svetskim trendovima u industriji prilagođenim potrebama tržišta u Srbiji. Kako bismo povećali procenat zaposlenosti naših studenata, program se usklađuje sa promenama na lokalnom IT tržištu i revidira na godišnjem nivou.

BIT diplomci su osposobljeni da se u kratkom roku pridruže inženjerskim timovima i počnu novu karijeru u IT sektoru.

Predavači & osnivači

 • Marko Arsić

  Marko Arsić
  Predavač

  Programerski poliglota, posvećen visokim performansama, arhitekturi softvera i rešavanju složenih problema. Prateći najbolje prakse, piše visoko održive i pouzdane kodove. Njegova trenutna strast su mobilne platforme. Poslednijh sedam godina radi za različite strane i domaće kompanije, izrađuje sajtove i aplikacije FrontEnd i BackEnd, koristi tehnologije HTML, CSS, PHP, JavaScript, NodeJS.

 • Nenad Bugarić

  Nenad Bugarić
  Predavač

  Full stack web developer na misiji da od složenih sistema napravi što jednostavnije. Zagovornik dobro organizovanog čistog koda, fokusiran na razvoj veb aplikacija. Free lance programer, trenutno radi kao inženjer u marketinškoj agenciji. Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. Timski igrač, trudi se da svaki dan nauči nešto novo i deli znanje koje ima.

 • Anđelka Zečević

  Anđelka Zečević
  Predavač

  Asistent na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 2006. godine je od jednog gostujućeg predavača koji je nosio majicu sa natpisom "sleep is for the weak" saznala za računarsku lingvistiku i pretraživanje informacija. Od tada misli da je to najdivnija oblast istraživanja. Studentima ipak češće priča o veb tehnologijama i njihovom značaju. Neizmerno im je zahvalna za sve sjajne ideje i zanimljivosti koje su podelili.    

 • Stanko Nikolić

  Stanko Nikolić
  Predavač

  Senior Solutions Architect, Microsoft MVP za Visual Studio i Development Technologies. Više od 10 godina u ovoj oblasti, konsultant i predavač o arhitekturi softvera, dizajnu, veb i mobilnim aplikacijama, veb servisima i cloud computing. Stankova glavna intersovanja su Microsoft, Web i Open source tehnologije.

 • Vesna Marinković

  Vesna Marinković
  Predavač

  Docent Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor na kursu koji se bavi veb i internet tehnologijama. Bavi se istraživanjem u oblasti automatskog rezonovanja, sa naglaskom na automatskom i formalnom dokazivanju teorema u geometriji. Voli da prenosi svoja znanja drugima, podstiče studente na interaktivnost jer smatra da je za uspešno učenje važno da i predavač i učenici aktivno učestvuju u času.

 • Dario Stamenković

  Dario Stamenković
  Predavač

  Full-stack web developer koji ima za cilj da svaki izazov pretvori u priliku, a svaku priliku u idealno rešenje. Diplomirao je ekonomiju i ubrzo nakon toga, prateći svoju strast, odlučio da gradi karijeru u IT industriji. Smatra da ako želite da dođete do faze u kojoj se zabavljate na poslu, morate proći kroz mnogo različitih situacija i uložiti bezbroj sati u sebe i profesiju kojom se bavite. Ide korak dalje kad je u pitanju mentorisanje vrednih i talentovanih ljudi, pokušavajući da ih uvede u svet programera posvećenih ličnom i profesionalnom razvoju.

 • Vladica Lapčević

  Vladica Lapčević
  Predavač

  Frontend developer posvećen UI poboljšanjima na veb aplikacijama. Poslednjih sedam godina radi kao freelance web developer i dizajner za klijente širom sveta. Neko vreme proveo u e-commerce industriji, a trenutno je zaposlen kao FrontEnd Developer u jednoj velikoj digitalnoj agenciji. Takođe je instruktor na platformi za onlajn učenje Udemy.com. Voli da uči nove stvari, koristi moderne tehnologije i prenosi znanje drugima.

 • Dragan Tomić

  Dragan Tomić
  Osnivač

  Veteran tech industrije, član Microsoft tima skoro 20 godina. Pre 10 godina vratio se iz SAD i pridružio Microsoft razvojnom centru u Srbiji (MDCS), na čijem je čelu od 2009. Pod njegovim vođstvom, MDCS je postao jedan od najboljih R & D destinacija za Microsoft u Evropi. Jedan je od osnivača inicijative Digitalna Srbija. Rođen 1974. godine u Beogradu. Formalno obrazovanje je završio u SAD (Texas Tech Universitiy- Electrical Engineering, Tech University – Computer Science i MBA University of Washington). 2023. godine preuzima poziciju VP of Engineering, zaduženog za pokretanje development centra Databricks u Beogradu.

 • Ivan Andrić

  Ivan Andrić
  Osnivač

  Osnivač agencije za ispitivanje tržišta i javnog mnjenja TRUST Market Research, direktor kompanija Trust Digital i Sportske.net. Rođen 1974. godine u Beogradu. Po struci ekonomista, MBA zvanje stekao na Cotrugli Business School u Beogradu.

 • Vuk Vujisić

  Vuk Vujisić
  Osnivač

  Reditelj i producent u studiju PRIMER. Rođen 1974. godine u Beogradu.

Savet BITa

Komparativna prednost naše škole je razumevanje aktuelnih trendova i potreba lokalnog tržišta. Zato smo formirali savetodavni odbor, koji čine predstavnici renomiranih IT kompanija i organizacija, i stručni pojedinci. Zajedno smo napravili program, vodeći računa o osposobljavanju kandidata za posao u IT sektoru na osnovu konkretnih i neposrednih potreba lokalnog tržišta, i posebno o izgledima naših kandidata na razgovoru za posao

Kompanije LEVI9, SAGA, ENDAVA, QUANTOX, DEVTECH, 3AP i ENJOY.ING aktivno učestvuju u prilagođavanju BIT programa i dele svoja iskustva sa studentima. Nakon uspešno završenog programa, studente BIT-a očekuje razgovor za posao u nekoj od kompanija i prilika da odmah primene svoje znanje i započnu karijeru.

 • LEVI9
 • SAGA
 • ENDAVA
 • QUANTOX
 • DEVTECH
 • 3AP
 • ENJOY.ING
 • EY
 • BlueGrid

Članovi Saveta BIT-a su mladi lideri, posvećeni inovacijama u poslu i obrazovanju, spremni da svoje znanje podele sa onima koji su tek na početku karijere.

 • Nemanja Čedomirović

  Nemanja Čedomirović

 • Aleksandar Slijepčević

  Aleksandar Slijepčević

 • Mladen Trišić

  Mladen Trišić

 • Bojana Milašinović

  Bojana Milašinović

Loop je platforma koja sa našim studentima deli korisne informacije o pripremi za nove poslovne poduhvate. Takođe biografije naših studenata čine vidljivijim poslodavcima koji su u potrazi za novim članovima tima.
Tu je i INSPIRA grupa, u čijoj mreži zajedno sa Infostudom pažljivo analiziramo tržište rada i pratimo korak srpske IT industrije.

 • IT-KONEKT
 • INFOSTUD

Centar za razvoj IT karijere

Misija BIT-a ne završava se obrazovanjem studenata. Naš krajnji cilj je njihovo zapošljavanje, a obrazovanje je samo prvi korak ka uspešnoj IT karijeri. Zbog toga smo napravili Centar za razvoj IT karijere studenata BIT-a.

Centar, pre svega, pomaže našim studentima u razvoju veština i znanja neophodnih za zapošljavanje i dalje usavršavanje. Tokom drugog meseca programa, naši studenti imaju niz predavanja i radionica dizajniranih da povećaju njihove šanse u procesu selekcije. Pored opštih saveta o najboljem načinu da se predstave poslodavcima kroz CV i motivaciono pismo, sam proces selekcije demistifikuju naši predavači, veterani tech industrije.

Sarađujemo sa preko 80 kompanija sa kojima povezujemo studente BIT-a. Svaki student koji uspešno završi program, ima priliku za razgovor u nekoj od partnerskih kompanija.

Krajnji cilj BIT-a je zaposlenje studenta. Za nas, svaki uspešno zaposlen pojedinac je novi početak i nova nada za budućnost naše zemlje.

Infrastruktura & Lokacija

BIT se nalazi u samom centru Beograda, u neposrednoj blizini glavnih autobuskih i tramvajskih linija.

U velikim inspirativnim open space učionicama, studenti rade na PC Lenovo ThinkCentre M710s SFF računarima. Tu su i udobne radne stanice, open cubbies u kojima studenti mogu da čuvaju svoje stvari i prostrani dnevni boravak za rad i slobodno vreme.

BIT
Centar za obrazovanje
BIT TECHNOLOGY DOO
Kneza Miloša 82 / IV, Beograd

Tel.
+381 61 1990 956
+381 11 4519 964

E-mail
kontakt@bgit.rs