Američki Databricks stiže u Beograd – novi razvojni centar vodiće Dragan Tomić

Američki Databricks stiže u Beograd – novi razvojni centar vodiće Dragan Tomić

Autor: BIT

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će jedan od osnivača Beogradskog instituta za tehnologiju – Dragan Tomić – voditi novi razvojni centar Databricks u Beogradu.

Nakon 25 godina sjajne karijere, uključujući i funkciju generalnog direktora Microsoft razvojnog centra u Beogradu, Dragan Tomić preuzima poziciju VP of Engineering, zaduženog za pokretanje development centra Databricks u Beogradu.

Databricks je Data i AI kompanija osnovana 2013. godine od strane izumitelja Apache Spark-a, okupljenih oko projekta na kalifornijskom Univerzitetu Berkeley. Osnovana sa sedištem u San Francisku, Kalifornija, Databricks je postala jedna od vodećih kompanija u oblasti analize podataka, veštačke inteligencije i obrade Big Data setova.

Kao vodeća Data i AI kompanija, Data Bricks je do sada uzela investicije preko 3 milijarde dolara, a poslednja evaluacija je neverovatnih 30 milijardi dolara. Klijenti Data Bricks-a su renomirane kompanije poput Rivian, Sega, Shell, Adobe, Cisco, Dell i Panasonic.

Jedno je sigurno, da će i ovaj poduhvat Dragana Tomića nastaviti niz velikih stvari koje je uspešno uradio u Srbiji i time značajno uticati na dalji razvoj domaće industrije i održavanje njenog dobrog imidža u svetskoj IT zajednici.

 

Više o ovoj vesti možete pronaći na linku.