Uvod u veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za inženjere — 24. oktobar u Beogradu

Uvod u veštačku inteligenciju i mašinsko učenje za inženjere — 24. oktobar u Beogradu

Autor: Dubravka Vilotić

U sredu, 24. oktobra od 18 č u beogradskom Startit Centru će biti održan AI meetup u organizaciji Beogradskog instituta za tehnologiju. Predavači će biti Dragan Tomić i Miroslav Grbić, inženjerski menadžeri iz MDCS-a i Mladen Nikolić, docent sa Matematičkog fakulteta u Beogradu.

Prisutni će imati priliku da čuju kako veštačka inteligencija već menja svet, ali i na koji način će napredovati u budućnosti. Sa druge strane, predavači će se fokusirati na demistifikaciju pojma veštačke inteligencije i osvrnuti se na ono što stvarno stoji iza nje – ozbiljna matematika i programiranje.

Mladen Nikolić će pojasniti oblasti unutar veštačke inteligencije sa akcentom na to kako se jedna od druge razlikuju po domenu primene, pristupu problemima, kao i o njihovim prednostima i manama. Potom će biti reči o uvodu u mašinsko učenje i kroz primere savremenih primena ML-a pokazati kakve ono vrste problema rešava.

Miroslav Grbić će pričati o trenutnim mogućnostima veštačke inteligencije, ali i o tome šta će AI moći uskoro. On će pokazati i neke primere gde se koristi AI u njegovom timu — demonstriraće nam uživo Skeletal tracking, OCR i Style transfer.

Dragan Tomić će sa prisutnima podeliti priču o veštačkoj inteligenciji sa geopolitičkog aspekta, gde će se osvrnuti na ulaganja i razvoj veštačke inteligencije u drugim državama.

Povrh svega toga biće reči o lokalnoj AI zajednici i na koji način mladi ljudi mogu da uče o mašinskom učenju kroz ML seminar u Petnici i grupu na Matematičkom fakultetu u Beogradu, ali predstaviće i seminar uvoda u mašinsko učenje u BIT-u.

Izvor: startit.rs