Napredni React - kurs za JS inženjere

Napredni React - kurs za JS inženjere

Autor: Bogdan Begović

Kao što smo već pisali u postu Kursevi za programere – šansa za preokret u karijeri, IT industrija u Srbiji konstantno jača i prevazilazi mnoge druge grane industrije. Ovaj trend sa sobom donosi otvaranje novih radnih mesta, pa samim tim i veću potražnju za IT kadrovima, a od postojećih stručnjaka zahteva konstantno usavršavanje svojih veština.

Jedan od industrijskih trendova koji smo od početka prepoznali je potreba za JavaScript programerima koji su posebno obučeni da koriste React biblioteku kako bi napravili najsloženije grafičke komponente za različite web aplikacije.
Ako se pitate zašto baš React, dovoljan je podatak sa sledećeg grafikona, preuzetog sa StateOfJS globalnog istraživanja koje se primarno bavi JavaScript programskim jezikom i bibliotekama pisanim u tom jeziku. U istraživanju je učestvovalo preko 20.000 inženjera iz celog sveta, a React biblioteka je, kao što se vidi na grafikonu, izglasana kao biblioteka koju bi najviše ljudi želelo da nauči i koristi u 2018. godini.

Image

Upravo zbog toga, sa zadovoljstvom vas pozivamo na drugu ediciju kursa Napredni React. Ovaj kurs je namenjen programerima koji imaju iskustva sa JavaScript jezikom, a žele da svoje znanje prošire veštinama korišćenja React i Redux biblioteka, kao i novih jezičkih funkcionalnosti JavaScript jezika i naprednih alata.

U aprilu 2018. godine smo po prvi put održali ovaj kurs kome su prisustvovali inženjeri iz kompanija kao što su Asseco, Calidus Cloud i Kupujem Prodajem. Iako već iskusni inženjeri, na ovom kursu su stekli nove veštine:

-Korišćenje ESNext JavaScript jezičkih funkcionalnosti
-Osnovno i napredno korišćenje React biblioteke
-Korišćenje Redux biblioteke kao i napredne koncepte state management-a
-Unit i funkcionalno testiranje pomoću Jest i TestCafe biblioteka
-Napredno rutiranje u SPA aplikacijama
-Optimizacija React koda korišćenjem naprednih tehnika

Nakon kursa, većina ovih inženjera je počela sa radom na React projektima u svojim kompanijama, a posebno nam je drago kada čujemo pozitivne komentare polaznika kursa, kao što je Miloš Žarković iz kompanije Kupujem Prodajem:

"Nisam znao odakle da počnem sa React-om. Nakon kursa sam imao dovoljno znanja i samopouzdanja da počnem sa prebacivanjem dela našeg legacy JS kôda na React."

Miloš Žarković
Front-end Specialist @ kupujemprodajem.com

*** 

O predavaču

Trening će održati dipl. inž. Bogdan Begović koji se aktivno bavi razvijanjem enterprise softverskih rešenja poslednjih 8 godina, koristeći Java, ObjectivC/Swift i JavaScript programske jezike.  Iako koristi i druge biblioteke, kao što su jQuery, Knockout, Angular i ExtJS, ekspertiza su mu upravo React i React Native softverski paketi.

Image

Bogdan je trenutno zaposlen u kompaniji Arbor Education Partners kao Head of FrontEnd, gde zajedno sa svojim timovima radi na enterprise web aplikaciji koju pokreće preko 4000 stranica i 250 različitih React komponenti.

Domaćoj zajednici je primarno poznat kao redovni predavač na meetup-ovima JS Belgrade community, kao mentor na Telenor Smart City challenge programu i kao predavač na raznim domaćim konferencijama, među kojima je i Tarabica.

Stranoj zajednici je poznat kao autor i maintainer React Native Calendar Strip Open Source biblioteke kao i predavač na JavaDay JugMK Makedonskoj Java konferenciji.